10 romantiska låtar att spela i bilen under alla hjärtans dag

10 romantiska låtar att spela i bilen under alla hjärtans dag
14/02/2022 lmg
3 minuters läsning

Dessa 10 romantiska låtar kommer göra stämningen extra romantisk på alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag innebär ibland ganska mycket stress, blommor ska köpas, choklad eller kanske någon present. På Carswipe vill vi hjälpa dig att stressa ner och ha en extra romantisk biltur idag med 10 romantiska låtar att spela i bilen.

1. Fallin’ – Alicia Keys

Du skulle förmodligen inte gissa att den här låten är nästan 17 år gammal, men huvudsingeln från sångerskans debutalbum, Songs in A Minor, var en hit redan 2001.

Snabbspola framåt nästan två decennier senare och det är fortfarande ett av hennes mest anmärkningsvärda spår – en perfekt sammanfattning av upp- och nedgångarna i ett långvarigt förhållande.

2. I Bet You Look Good on the Dancefloor – Arctic Monkeys

Det snabbast sålda debutalbumet i den brittiska listhistorien var massivt överspelat när det släpptes för mer än ett decennium sedan. Men Sheffield-bandets signaturlåt har kommit tillbaka till modet och är en tidlös, sing-a-long-klassiker.

3. Respect – Aretha Franklin

Arethas version av denna Otis Redding-klassiker, som nådde topplistorna på Alla hjärtans dag 1967, är kanske den bästa covern genom tiderna?

4. Just the Way You Are – Barry White

Det är omöjligt att ha en love-spellista utan Mr Whites mjuka och distinkta bas-barytonröst. Det tycker Spotify också, och denna svajframkallande hit är nummer 10 på sin lista över 101 Alla hjärtans dag-låtar.

5. Ain’t Nobody – Rufus och Chaka Khan

Den här funk/soul-hymnen är 35 år gammal och är lika relevant och högaktad idag som den någonsin har varit.

6. Let There Be Love – Oasis

Manchesterbandet är inte synonymt med kärleksballader, men den här hiten från 2005 års album Don’t Believe the Truth är en vinnare.

7. Nothing Even Matters – Lauryn Hill

Från Fugees frontkvinnas kritikerrosade soloalbum – The Miseducation of Lauryn Hill – är denna själfulla, mjuka kärlekslåt lika bra idag som för 20 år sedan.

8. At Last – Etta James

En av de mest populära bröllopslåtarna genom tiderna, Etta James själfulla ton är helt klart mycket älskad.

9. Piece of My Heart – Erma Franklin

Syster till själens drottning – Aretha Franklin – Erma hamnade ofta i skuggan av sitt syskon. Inspelad 1967 nådde denna låt bara nummer 62 på listorna. Det var inte förrän denimmärket Levis använde låten i en av sina annonser 1992 som den kraftfulla klassikern hamnade på topp 10.

10. There is a Light That Never Goes Out – The Smiths

När du kör i din bil kommer du aldrig, aldrig vilja åka hem. Åtminstone om Morrissey och hans Salford-killar har något med det att göra. Försök bara att inte krascha in i några dubbeldäckare…

Fler tips inför Alla hjärtans dag med bilen:

13 tips på romantiska dagsutflykter med bilen lagom till Alla Hjärtans Dag