Campa med bilen? 5 bästa campingplatserna enligt Carswipe

Campa med bilen? 5 bästa campingplatserna enligt Carswipe
11/07/2022 lmg
Campa med bilen carswipe
3 minuters läsning

Ska du campa med bilen? Läs vår 5 tips på bästa campingplatserna

Vissa människor är mindre förtjusta i campinglivet och vissa bara älskar det! Friheten, att vara ute i naturen, fälla upp brassestolen* på morgonen och njuta av en kopp kaffe i solen är något speciellt.

Campa med bilen

En viktig sak för att njuta av att campa med bilen är att man väljer en bra camping, som har de saker man behöver och kanske det lilla extra för att man ska ha en så bra campingupplevelse som möjligt med bilen. Vi har tidigare skrivit om Sveriges bästa rastplatser för sommarens roadtrip och nu vill vi tipsa om bästa campingplatserna för dig med bil. När man åker på campingtrip med bilen är det viktigt att ha en bra bil, har du läst vårt inlägg om bästa familjebilarna att se fram emot 2022.

👀 Se videon när Carswipe testar campa i en Tesla

Viktiga saker en camping ska ha:

  • Bra duschar och toaletter
  • Bra uttag för el, speciellt för att ladda elbilen
  • Miljötänk kring sophantering
  • Fin natur och badplats
  • Bra restaurang som har schysst käk och dricka

1. Böda Sand, Öland

Ta bilen till Böda Sand och säkra en idyllisk Ölandssemester som passar de flesta. Med den två mil långa och krispigt vita sandstranden, även känd som Ölands vackraste strand, samlas familjer, pensionärer, kärlekspar och vänner.

2. Apelviken, Halland, Varberg

Bara en och en halv kilometer söder om Varbergs stadskärna hittar du Apelviken Camping. Låt husbilen stå, ta en fin promenerad eller cykla till vackra torget och hamnen. Några av Sveriges bästa sandstränder, småstadens charm och bara en halvtimme till Gekås, eller Ullared om du är intresserad av shopping.

3. Orsa Camping, Dalarna

Mitt i hjärtat av Dalarna, precis intill finfina Orsasjön hittar du femstjärniga familjecampingen Orsa Camping. Orsa Camping är inspelningsplats för SVT:s familjeunderhållning ”Moraeus med mera”. Här erbjudes stort traditionellt midsommarfirande, närhet till Orsa Rovdjurspark (ca 15 min bakom ratten) och mycket, mycket mer. Vad sägs om; 800 campingtomter varav 600 med el. Du väljer mellan skugga och sol, en bestämd ruta eller fri uppställning, mitt i händelsernas centrum eller lugn och ro.

4. Årjäng camping & stugor sommarvik, Värmland

Omgiven av vackra värmländska skogar och sjöar hittar du Årjäng camping & stugor sommarvik. Denna camping är helårsöppen, familjevänlig anläggning belägen strax söder om Årjäng, på solsluttningen ned mot sjön Västra Silen.

5. Mötesplats Borstahusen, Skåne, Landskrona

I Borstahusen i Landskrona har du nära till det mesta, med ena foten i Öresund och en järn-trea bort till Landskrona Golfklubb är det lätt att trivas, har du just en förkärlek till havsbad och golf är detta helt rätt camping för dig. I Borstahusen har du en semesteranläggning med stugor, camping och väldigt fina upplevelser i underbar natur intill Öresund.

* Vet du varför det heter brassestol?

Brassestolen introducerades i Sverige 1987 av en sjöman som upptäckt den bekväma stolen efter en resa till just Brasilien.