De mest sålda elbilarna under 2022

De mest sålda elbilarna under 2022
20/02/2023 frida
2 minuters läsning

Elbilarna som sålde mest under 2022

Vi har tidigare skrivit om Volvos nya elbil och hur vi under det gångna året kunde se en ökning av elbilar. Ända sedan mars 2021 har försäljningen av elbilar ökat med hela 253 procent. Den rådande klimatkrisen är en mycket central aspekt vid valet av att köpa en elbil.

Tidigare var det klimatbonusen som lockade fler personer till att köpa elbil. Teknikens värld rapporterade om att 2022 var året då laddbara bilar var en majoritet på grund av elbilarnas framfart. Vi har även rapporterat om elbils ökningen under 2021.

Volkswagen ID.4

På toppen finner vi Volkswagen ID.4. Med dess batterikapacitet kan den ta dig över 50 mil på en laddning. Motorn accelererar dynamiskt från stillastående med fullt vridmoment, det gör att med ID.4 kommer att kunna ta dig från 0 till 100 km i timmen på enbart 8,5 sekunder. Det behövs ingen växling, ingen fördröjning, det är bara att rulla iväg.

Volvo XC40 Recharge 

På en stabil andra plats kommer Volvo XC40 Recharge. En helt elektronisk kompaktsuv. Bilen är laddad med smart förvaring samt inbyggda tjänster från Google. Den består av senaste generationens elektriska drivlinor som ökar kapaciteten och ger längre räckvidd samt snabbare DC-laddning. Du behöver inte välja mellan kaft och miljö.

Tesla Model Y

En bit efter Volvo hittar vi Tesla Model Y. Det är en helt elektronisk SUV som dessutom fått pris för Bäst i klassen kategorin Liten SUV. Model Y kan transportera upp till fem passagerare samt deras bagage. Eftersom att den är helt elektronisk behöver du inte tanka mer vid en bensinstation. Vid laddning över natten kan du vakna upp till ett fullt batteri, du kan även ladda längs vägen antingen vid en offentlig station eller i Teslas laddningsnätverk. 

Kia Niro EV

Under första halvåret av 2022 var Kia Niro en av Sveriges mest sålda elbil, Kia Niro EV är efterföljande. Den kommer med ny design, distinkt design, en räckvidd på till 460 km samt en mängd innovativa funktioner som bidrar till responsiv hantering och en levande körupplevelse. I den nya modellen tillkommer även fjärrstyrd parkering, elektronisk baklycka samt Highway Driving Assist 2.0

Vill du läsa mer om elbilar läs även, att välja mellan elbil och hybrid, ladda elbil i lyktstolpar.