Så undviker du bedrägeri när du köper bil via Carswipe

Så undviker du bedrägeri när du köper bil via Carswipe
13/02/2023 frida
3 minuters läsning

Undvik bedrägeri när du köper bil via Carswipe

Går du i tanker om att köpa en begagnad bil? Då finns det några saker som är viktiga att tänka på, precis som när du ska köpa din första bil eller helt enkelt bara kolla på en ny bil. Här under finner du tips för en bra och trygg bilaffär vid köp av beganad bil. Vi förklarar även varför du ska välja Carswipe för din affär.

Vi på Carswipe har som ambition att en bilaffär ska vara rolig, trygg och smidig. Att köpa en begagnad bil kan kännas krångligt, det är något som vi arbetar för att det inte ska vara. Vi bilägare rapporterade om viktiga saker att ha i åtanke vid köp av bil. När du köper begagnad bil finns det vissa saker att tänka på, här under finner du några tips. Vi har tidigare skrivit om bra saker att tänka på vid köp av bil. 

Välj rätt modell

Specifiera dina krav på bilen som du vill ha. För att göra det är ett viktigt steg att utgå från är att fundera kring dina dagliga behov och rutiner där bilen ingår. En anna viktig aspekt är att ta mindre hänsyn till situationer som bara dycker upp vid enstaka tillfällen. 

Skaffa överblick

Efter att du har specificerat dina krav är nästa steg att skaffa överblick. Det kan till exempel vara att titta över de annonser som finns ute på Carswipe för att se vilka bilar som är till salu just nu. På så sätt får du en överblick över utbud och priser.  

Carswipe lika tryggt som att handla hos en bilhandlare

När man utför en privataffär är det bra att undersöka om bilen står registrerad på den personen som säljer den. Det kan därför kännas otryggt att köpa bil privat jämfört hos en bilhandlare. Möte mellan dig som köpare och säljare kan kännas som ett otryggt möte samtidigt som förhandlingar kan kännas nervöst. Det var just denna aspekt i baktanke som Carswipe startades 2018. Ambitionen är att det ska vara en säker marknadsplats för dig som privatperson, där du antingen kan köpa eller sälja bil på ett enkelt sätt. Det leder till att du slipper otrygga möten, förhandlingar samt att det inte är några dolda fel eller begränsade möjligheter till finansiering, garanti och hemleverans. Eftersom alla köp via Carswipe sker online behöver du inte möta personen du köper bilen av, Carswipe fixar det åt dig. Som kund hos Carswipe har du samma förmåner som hos en bilhandlare. Detta för att du ska undvika att bli lurad.

 

Just nu! Om du säljer din bil med Carswipe är du med och tävlar om två VIP-biljetter till Big Slap. Sydsveriges största festivalupplevelse! Läs mer här, vinn VIP-biljetter till Big Slap!