5 tips för dig som vill köpa företagsbil

5 tips för dig som vill köpa företagsbil
18/12/2019 lmg
2 minuters läsning

De flesta företagare har behov av en företagsbil. Är du redo för att köpa företagsbil?

1. Ny eller begagnad företagsbil?

Den första frågan du bör ställa dig själv är om du är ute efter en ny eller en begagnad bil. Om du vill satsa på en ny bil kan det vara en god idé att leasa en bil till företaget. Då har du full koll på din månadsutgift för bilen och kan dessutom göra avdrag på 50 procent av momsen på leasingavtalet.

2. Använd företagsbilen I din marknadsföring

Om du kör runt mycket med bilen för att besöka kunder är det perfekt att utnyttja tillfället att synas med ditt företags varumärke ute på vägarna. Att dekorera bilen med bildekor är ett effektivt sätt att synas på och det kan göras på flera olika sätt.

3. Satsa på en hybrid

Om du ska köpa en ny bil är det en god idé att satsa på ett miljövänligt alternativ både för miljön och ditt företags varumärke. Vilken signal vill du att din bil ska sända till dina kunder när du kommer körande?

4. Välj en företagsbil som uppfyller dina behov.

Välj inte en bilmodell som tjänstebil på måfå. Försök att kartlägga vad du ska använda bilen till och hur långt du ska köra I genomsnitt.

5. Ha koll på service- och reparationsavtal.

Om du ska använda din bil för att köra sträckor runt om I vårt avlånga land kan det vara viktigt att välja bilmärke efter de som kan erbjuda ett rikstäckande serviceavtal. Då undviker du risken att förlora inkomst en längre tid om bilen skulle behöva service eller reparation.