Hur man förhindrar att bli lurad när man köper en begagnad bil?

Hur man förhindrar att bli lurad när man köper en begagnad bil?
03/04/2023 ivan
2 minuters läsning

Hur förhindrar du att bli lurad när du köper en begagnad bil?

Att köpa en begagnad bil kan vara mycket mer riskabelt än att köpa en helt ny bil, särskilt om du köper en begagnad bil från en privat säljare. Det kan sluta med ett fantastiskt fynd eller, i visa fall, en bluff. Det är trots allt inte alla bilförsäljare som är helt ärliga och driver sina verksamheter med integritet. Om du vill hålla dina pengar säkra och göra en trygg affär kommer här några tips som hjälper dig att undvika att bli lurad när du köper en begagnad bil.

Vi börjar med att titta på dom två vanligaste sätten att utföra bedrägeri. Dessa fall kan ge en fingervisning om vad du bör se upp med när du köper ett begagnat fordon.

Du hittade en bil som ser bra ut, och priset under marknadspriset. Du köper bilen, bara för att upptäcka att den absolut inte är i så bra skick som beskrivet. Garantin uteblir då köper har gjorts av privat konsument.

Innan du ens ser bilen, tvingas du göra en betalning för att “låsa affären”. Eftersom bilen är en av dina drömbilar betalar du i förskott de pengar som krävs ändå. Men du kommer snart inte att kunna kontakta bilsäljaren eftersom hen har flytt med dina pengar.

Hur kan Carswipe hjälpa mig för att inte bli lurad?

Förs och främst så kontrolleras alltid säljaren (och köpare) på Carswipe via Bank id. Du kan alltså inte sälja en bil du inte äger.
Bilar som säljs av privat konsument testas alltid på över 130 punkter. Vår partner Carjoy kommer till dig och utför testet. Du sparar tid och får bilen testad av en professionell aktör vilket skapar trygghet för dig som köpare.

Du gör en betalning till ett tryggt och säkert klientmedelskonto. Inga betalningar sker direkt mellan köpare och säljare. Pengarna ligger väntande fram tills dess att du får bilen  levererad till ditt hem. Du kan kontrollera bilen i lugn och ro och sedan godkänna affären via bank id. Betalning genomförs och eventuella krediter betalas per automatik.

Det ingår alltid garanti på testade bilar. Via vår partner så ingår 6 månaders garanti och 2 veckors helförsäkring.

Läs mer om Carswipe, hur det fungerar att använda och på vilket sätt vi skapat framtidens trygga bilaffärer.