Ökad försäljning av begagnade bilar i sommar

Ökad försäljning av begagnade bilar i sommar
11/08/2020 lmg
1 minuter läsning

Högtryck på begagnade bilar!

Antalet sålda bilar i Juli ökade med 15 767 stycken till 117 143 vilket innebär att bilhandeln ökade med 21,2 procent medan privathandeln steg med 10,8 procent.

Coronapandemin verkar ha skrämt bort de flesta från att köpa en ny bil, men på begagnatmarknaden ser det annorlunda ut. Enligt en ny rapport från bilförmedlaren Kvdbil gjordes totalt 357 959 ägarbyten under det andra kvartalet 2020, vilket är en ökning med 1,8 procent jämfört med samma period förra året. I juni såldes hela 127 472 av dessa bilar vilket är den högsta månadssiffran på ett och ett halvt år.

”Vi är redan tillbaka och över de försäljnings- och prisnivåer som gällde innan pandemin. Det finns ett stort sug efter begagnade bilar.”

säger Kvdbils försäljningschef Madeleine Fritz i ett pressmeddelande.

I Stockholm ökade försäljningen mest under det andra kvartalet. Jämfört med samma period 2019 såg man en ökning på 8 procent.

Ökat i större städer

Totalt är ökningen på 1,8 procent, men den främsta ökningen syns i storstadsregionerna Skåne (+6 procent), Uppsala (+4 procent) och i Stockholm (+8 procent).

”Nu vill fler ta sig fram med bil och då ingen vet hur länge pandemin kommer pågå är det naturligt att man vänder sig till andrahandsmarknaden, där man kan göra ett mer ekonomiskt val.”

säger Madeleine Fritz som är försäljningschef på Kvdbil.

Enligt Kvdbils egna försäljningsdata har även priserna stigit. Efter att ha nått årslägsta i mars ökade priserna med 6 procent under Q2.

Kvdbils statistik över begagnade bilköp i Sverige hämtas från statistikföretaget Vroom.