Världens 5 dyraste bilar – så dyr är den dyraste bilen!

Världens 5 dyraste bilar – så dyr är den dyraste bilen!
07/02/2022 lmg
Världens 5 dyraste bilar
2 minuters läsning

Världens 5 dyraste bilar för dig som verkligen vill ha något extra!

Det finns dyra bilar och sen finns det dyra bilar. Då snackar vi inte en årslön utan mer en livslön i vissa fall om man ska ha råd med världens dyraste bil.

5. Mercedes Benz Maybach Exelero

Most Expensive Cars - Mercedes Maybach Exelero

Pris: 8 miljoner dollar

Den beställdes av ett tyskt dotterbolag till Goodyear, Fulda, för att testa deras nya Carat Exelero-däckserie. Exelero var med i en av Jay-Zs musikvideor och köptes av rapparen Birdman enligt Top Gear. Den har en imponerande topphastighet på 343 km/h.


4. Bugatti Centodieci

Most Expensive Cars - Bugatti Centodieci

Pris: 9 miljoner dollar

Det är tydligt att se att en hel del eftertanke har lagts ner på Bugattis Centodieci-modell. Bilen hyllar Bugatti EB110 och är en hyllning till Bugatti-märkets 110-årsdag.

Centodieci väger 20 kg mindre än Chiron och har en 8 000 cc fyrturboladdad W16-motor, klassad till 1 578 hk. Produktionen av Centodieci kommer att begränsas till 10 enheter till ett pris på 8 miljoner euro (9 miljoner USD).


3. Rolls Royce Sweptail

Most Expensive Cars - Rolls Royce Sweptail

Pris: 13 miljoner dollar

Tredje plats på listan över de 5 dyraste bilarna är vad som bara kan beskrivas som en fantastisk bil gjord i handgjord magi. Rolls-Royce Sweptail är ett kraftpaket inom fordonsdesign och ingenjörskonst, en lyxig bil som skapats i Storbritannien av Rolls-Royce Motor Cars.

Beställdes 2013 för en superyacht- och flygplansspecialist, vars identitet Rolls-Royce inte vill avslöja. Sweptail gjorde sin debut som den dyraste nya bilen i världen vid det årliga Concorso d’Eleganza Villa d’Este-evenemanget 2017.

Den överträffade alla sina konkurrenter och är fortfarande en av de dyraste bilarna som någonsin sålts.


2. Pagani Zonda HP Barchetta

Most Expensive Cars - Pagani Zonda HP Barchetta

Pris: 17 miljoner dollar

Pagani Zonda HP Barchetta är den nästdyraste bilen i världen. Bakhjulen är delvis täckta av kolfiber, vindrutan är mindre än vanligt och bilen i kommer utan tak. Barchetta når sin topp på 789 hästkrafter med en toppfart på 355 km/h. Det är den snabbaste och mest kraftfulla Zonda-modellen som någonsin tillverkats.

Även om detta är den näst dyraste bilen på den här listan, har den fortfarande en löjlig prislapp på 17 miljoner USD.


1. Bugatti La Voiture Noire

Most Expensive Cars - Bugatti La Voiture Noire

Pris: 18,7 miljoner dollar

Bugatti La Voiture Noire är den dyraste bilen i världen. Det är en del av Bugattis planer på att bygga två skräddarsydda bilar varje år. Bara en Noire kommer att byggas, och den är ganska sexig… tycker vi. Även om det nämndes första gången 2019, sa Bugatti att det behövde ytterligare två och ett halvt år för att bygga färdigt bilen.

Med en topphastighet på 420 km/h och 0-100 km/h på 2,5 sekunder; det är gaaaalet snabbt.

Bugatti har uppgett att en anonym köpare har köpt bilen till prislappen på 18,7 miljoner dollar, vilket är efter skatt. Före skatt är bilen värd cirka 12,4 miljoner USD.


Källa: Wealthygorilla