10 saker till bilen som för sommarens roadtrip

10 saker till bilen som för sommarens roadtrip
10/05/2022 ida
10 praktiska saker som förbättrar sommarens roadtrip
4 minuters läsning

Ska du på roadtrip i sommar? Även om det ofta inte behövs mer än en bra spellista eller podcast och gott sällskap för en bra roadtrip så finns det många bra prylar som kan förhöja roadtrip-upplevelsen. Här listar vi några av de bästa sakerna till bilen för sommarens roadtrip som kommer göra den ännu bättre.

1. Bildammsugare

För den som ska resa långt, kanske med barn, är en portabel dammsugare ett måste. Den är liten och smidig och perfekt för att komma åt mellan säten och i sömmar och skarvar och har ett förlängningsbart skaft för att nå in i trängre utrymmen. Med dammsugaren följer också borstmunstycken för mattor och mjukare inredning. Den kopplas in i bilens 12v- uttag och suger upp både torr och blöt smuts.

2. Handspritsbehållare

handsprit till bilen

Efter pandemin är handsprit något som används mer och mer frekvent. Denna bilanpassade handspritsbehållare är perfekt när man är på roadtrip. Den passar perfekt i mugghållaren och kan beställas med ett personligt tryck för den som vill. Efter att ha varit ute på äventyr är det perfekt att sprita händerna för att se till så att inga virus eller bakterier kommer in i bilen.

3. Handpresso

handpresso till bilen

För alla kaffeälskare är denna bilanpassade handpresso perfekt. Den passar i mugghållaren, kopplas in i bilens 12v-uttag och levererar utmärkt kaffe. Den tar både kapslar och pulver och brygger kaffe på bara 2 minuter.

4. Portabel däckpump

portabel däckuppblåsare

Med en portabel däckpump behöver du aldrig oroa dig för dåligt lufttryck i däcken. Den här är den minsta någonsin och är otroligt lätt och smidig att ta med sig. Den laddas genom bilens 12v- uttag och pumpar både cykel- och bildäck. Ställ in ditt önskade tryck och pumpen stänger av sig när det är uppnått.

5. Uppblåsbara bilmadrasser

luftmadrass till bilen

För dig som ska ge dig ut på längre resor i sommar och gärna stannar till vid en vacker plats för att sova så är dessa uppblåsbara bilmadrasser superbra. De är anpassade för att passa bilen och lätta att blåsa upp så att du kan få en god nattsömn precis var du vill.

6. Silverduk

silverduk till bilen

Reser du med djur eller behöver vara i bilen när det är varmt och soligt ute så kan en silverduk vara en life saver. Den reflekterar upp till 95% av solens strålar och skapar ett svalt och behagligt klimat för dig och dina djur.

7. Sätesorganiserare

sätesorganiserare till bilen

Långresan med barnen i baksätet kan bli hundra gånger bättre med en sätesorganiserare som tillgängliggör alla nödvändigheter som kan tänkas. Att organisera upp bilen på detta sätt gör det lättare att hålla den ren och snygg och i ordning även under längre bilfärder där mycket packning ska tas med. Såklart är det funktionellt även för vuxna.

8. Första hjälpen- kit

första hjälpen kit

Ett första hjälpen kit är bra att ha om olyckan är framme. Litet och nätt kit som passar i bilen och som innehåller bland annat överlevnadsfilt, sax, kompresser, tejp och handskar.

9. Bilsoptunna

bilsoptunna

En liten soptunna att ha i bilen hjälper till att hålla undan skräp och hålla rent i bilen under roadtripen.

10. Varningslampa

magnetisk varningslampa

Som komplement till varningstriangeln kan en magnetisk varningslampa vara till stor hjälp vid nödsituationer. Skulle bilen gå sönder på en mörk väg och varningsbelysningen inte fungera så kan en sådan lampa göra stor skillnad. Lampans ljus når 360 grader och är väldigt synlig för omgivningen. Fäst lampan på ett smidigt sätt genom magneten som fäster bra på till exempel bilens tak. Lampan har tio olika ljuslägen med allt från blinkande ljus, SOS-morse signal, fast ljus och olika ljusstyrkor.

Källa: travelaway.me

Kolla in när Carswipe roadtripar och campar i en tesla här 

Köp din bil inför roadtripen via Carswipe