3 bilmodeller folk inte vet är designade av kvinnor

3 bilmodeller folk inte vet är designade av kvinnor
08/03/2021 lmg
3 bilmodeller folk inte vet är designade av kvinnor
1 minuter läsning

Idag är det internationella kvinnodagen och det vill vi lyfta genom att lyfta fram 3 bilmodeller som är designade av kvinnor.

Bilbranschen är känd för att vara väldigt mansdominerad, även design av bilar är väldigt mansdominerat, fast det finns många kända modeller som är gjorda av kvinnor.

1. BMW 3-serien

Kvinnliga fordonsdesigners arbetade på både exteriör och interiör på detta moderna fordon, och vissa specialiserar sig uteslutande på aspekter av design som sittmaterial. Sandy McGill gjorde sig ett namn med denna bil och arbetar för BMW ion interiören i deras 3-serie bilar och BMW Mini konceptbil 2005.

2. Nissan Rogue

Diane Allen har blivit en nyckelfigur hos den japanska biljätten Nissan tack vare sin erfarenhet och expertis inom design av fordon för en moderna marknaden. Och det verkar som att hon kan rita vilken typ av fordon som helst, från den sportiga Nissan 350Z till Nissan Titan pickup och Nissan Rogue-familjen SUV.

3. Ford Mustang

Varje designer skulle känna ansvarsfullhet när han blev ombedd att hjälpa till att återskapa Ford Mustang när den redesignades 2015. Det faktum att företaget överlämnade ansvaret för relanseringen av denna ikoniska bil till en kvinnlig designer, Marcy Fisher, visar hur mycket branschens inställning till kvinnor har förändrats.