3 nostalgiska bilar från tv-serier och fakta du inte visste om dem!

3 nostalgiska bilar från tv-serier och fakta du inte visste om dem!
06/11/2020 lmg
2 minuters läsning

K.I.T.T, skåpbilen från the A-team och första Batmobilen är 3 nostalgiska bilar från tv-serier.

Alla har vi nog sett Batman, the A-team och Knight rider då det är tv-serier från 60-talet och framåt som rullat på många tv-apparater runt om i världen.

Batmobile – Lincoln Futura

Bildkälla: DN.se

Konceptbilen framtagen av Lincoln 1955 som blev Batmobilen på 60-talet. En bil som uppges ha kostat 250 000 $ att ta fram 2013 sålde George Barris bilen med en förtjänst på ungefär 4,6 miljoner dollar då han köpte bilen i kantstött skick för 1 $.

K.I.T.T. Knight Rider

KITT (Knight Industries Two Thousand) var en Pontiac Trans Am från 1982 med diverse olika modifieringar. Det ursprungliga namnet för bilen var egentligen T.A.T.T., vilket stod för Trans Am Two Thousand. Rösten i bilen tillhör William Daniels och det sägs att han och David Hasselhoff (stjärnan i serien som kör bilen) inte träffades förrän på en julfest långt efter att tv-serien hade blivit en succé.

A-Team van

GMC Vandura-skåpbilen från 1983 som används av A-teamet, med dess karakteristiska röda rand, svarta och röda turbinmag-hjul och takspoiler, har blivit en bestående popkulturikon. Designen av bilen gjorde Rick Rasmussen som levde i Vancouver.

Efter att tv-serien hade lagts ner lyckades man spåra bilen till en parkeringsplats utanför Universal Studios i Los Angeles där den hade lämnats för att rosta. Bilen köptes skickades till ”Cars of the Stars Motor Museum ”I Keswick, norra England.