5 saker du bör tänka på när du gör din nästa bilaffär

5 saker du bör tänka på när du gör din nästa bilaffär
22/07/2019 lmg
5 saker du bör tänka på när du gör din nästa bilaffär
2 minuters läsning

5 saker du bör tänka på när du gör din nästa bilaffär som du inte får missa!

Bilaffären är ofta den näst största investeringen du gör. Ska du leasa, betala kontant eller ta ett billån? Vilken modell och motor passar mig bäst? Kör jag mest i stan eller längre sträckor. Frågorna är många och det gäller att anpassa affären efter sina behov. Nedan lista vi 5 saker du bör tänka på för att göra en bra bilaffär.

1.Hur ser dina behov av bil ut?

Precis som ovan nämt så ska du utgå från dina behov när du köper en bil. Om du kör mycket längre sträckor på motorväg är komfort viktigt. Likaså en motor som inte är för liten så att en dricker mer när du kör i högre hastighet. Precis som att en stor SUV med stor motor lämpar sig sämre i stan.

2. Hur ser marknaden ut?

Kolla av marknaden och prisbild. Idag har du tillgång till all information via internet. Ta vara på det och se till att bilen du vill köpa har rätt prisbild.

3. Testprotokoll

Är bilen ordentligt testad? Kräv att få se testprotokoll på bilen du är intresserad av att köpa. Då får du en bra bild av eventuella fel som upptäckts och har bättre argument för att styra affären.

4. Finans av bilen

Finansiering. Se till att kolla upp dina alternativ. Betala gärna en kontaktinsats och amortera så mycket som möjligt. Bilen tappar värde och du vill inte vid nästa byte ha en bil som är värd mindre än vad du har lånat.

5. Garanti och Serviceavtal

Hur lång tid och hur många mil får jag garanti? Vad ingår? Serviceavtal kan idag fås på både nya och begagnade bilar. Kolla upp vad som gäller där.


Tycker du det är krångligt att köpa eller sälja en bil?

Låt då oss på Carswipe hjälpa dig! Kontakta oss redan idag på: info@carswipe.se