Begagnade bilar är helt rätt, men vilken modell säljer bäst?

Begagnade bilar är helt rätt, men vilken modell säljer bäst?
27/09/2022 ivan
Volvo bland de populäraste begagnade bilarna
1 minuter läsning

För den som vill köpa ny bil men inte betala nybilspriset finns ett bra alternativ

Nyare begagnade bilar är väldigt populära och just nu kan du få bra betalt för din nästa nya bil. Begagnatmarknaden är het. Långa leveranstider på nya bilar samt ett bättre pris lockar många av oss att kolla in begagnatmarknaden innan vi gör vårt köp.

Vilka bilar är hetast då? Nästan nya begagnade bilar säger vi! På begagnatmarknaden kallas dom treårsbilar. Anledningen? Många leasar sina bilar i tre år och sedan byts de in eller återlämnas till en handlare. Dessa bilar är oftast i väldigt bra skick, servade kontinuerligt och har i regel inte gått mer än högst 5000-6000 mil. Du får en väldigt fin begagnad bil, till ett lägre pris än nytt. Så, till dig som ska köpa en begagnad bil ger vi rådet att leta efter treåriga bilar. Du får en näst intill ny bil men till ett mycket lägre pris än om den köptes ny.

Listan över vilka modeller som säljer bäst domineras av modeller från Volvo, Kia och Volkswagen. Tesla har en modell på listan över mest sålda begagnade bilar, den enda elbilen på listan. Kan du gissa vilken? Om inte så kommer listan nedan.

Mest sålda begagnade bilar i augusti (max 3 år gamla)

BilmodellAntal
Volvo V60359
Volvo XC60311
Volvo XC40283
Kia Ceed255
Volkswagen Golf240
Volkswagen Tiguan206
Volvo V90204
Kia Niro196
Toyota Corolla175
Tesla Model 3157

Källa: Vroom