Carswipe har lanserat en ny plattform – Så funkar det

Carswipe har lanserat en ny plattform – Så funkar det
28/06/2022 ivan
Carswipe har lanserat en ny plattform – Så funkar det
2 minuters läsning

Köp och sälj bil med Carswipe

Carswipe har lanserat en ny plattform för att hjälpa konsumenter att köpa och sälja begagnade fordon på utan att oroa sig för bedrägerier, brist på tilläggstjänster eller osäkra överföringar och kreditlösen. 

Carswipes plattform guidar konsumenten genom hela processen och samarbetar med aktörer inom bla finansiering, garanti, försäkring och leverans. Allt för att ge konsumenten dom tjänster som krävs för att göra en trygg och säker bilaffär. Du skapar enkelt en annons med endast ett par uppgifter om din bil och köpare lägger enkelt ett bud direkt till säljaren som nekar eller accepterar. Det ingår hemleverans till dörren, säker betalning, försäkring och 6 månaders garanti. Hela affären genomförs digitalt utan att köpare och säljare behöver träffas på garageuppfarten. Inlogg och verifiering sker via Bank ID för att skapa mer trygghet. 

Marknaden för begagnade fordon förändras snabbt och vi vill vara med och skapa bättre förutsättningar för konsumenterna. Idag kan köp och sälj av begagnade fordon ibland innebära obehagliga överraskningar – från ett fordon i dåligt skick till en opålitlig transaktion. Med dagens teknik och möjligheter så ser vi en stor potential för säkrare, tryggare och enklare bilaffärer. 

Ivan Boberg Jovanovic, VD Carswipe

Tryggare handel mellan privatpersoner

Med Carswipes plattform är det möjligt för konsumenter att undvika dessa risker. Vi skapar förtroende mellan konsumenterna och en tryggare handel för alla. 

Säljaren följer stegen på Carswipe plattform för att skapa sin annons och publicera. Att skapa annonsen är kostnadsfritt och du betalar inte innan bilen är såld. I priset för försäljningen ingår bla sex månaders garanti från Autoconcept, 2 veckors försäkring från Trygg Hansa, hemleverans från Zäkra Leveranser och säker betalning från Open Payments/Ping Payment. Säljaren kan också välja att få bilen kondistionstestad med vår partner Carjoy, tvättad via Bringswash eller byta ruta via Ryds Bilglas.

Läs mer och se alla våra partners.

Säker betalning och leverans av bil

Köpet genomförs digitalt. Som köpare kan du finansiera upp till 600 000 kr via Lån & Spar Bank till en ränta på 3,49%. Bilen levereras till hem till dörren där köpare får möjlighet att gå över bilen och provköra tillsammans med leverans personalen. Pengarna överförs säkert via klientmedelskontot till säljaren när nycklarna lämnas över och båda parter har godkänt med Bank ID. Carswipe tillhandahåller ett köpekontrakt och hjälper sedan till med ett digitalt ägarbyte via videosamtal.

Prova Carswipe redan idag!

Se alla bilar + Skapa annons