De ultimata bilspellistan under 2023

De ultimata bilspellistan under 2023
20/01/2023 lmg
De ultimata bilspellistan under 2023
4 minuters läsning

Lyssnar du på musik i bilen? Se då vår ultimata bilspellistan för 2023

Stunden du hör din favoritlåt spelas på radion känns allt enklare och gladare. Aldrig känns livet så lätt. Att sjunga med till våra mest älskade låtar gör livet bättre. Du får mer energi och är redo för de utmaningar du har framför dig. Sedan tidigare är det känt att musik stimulerar ett flertal olika system och funktioner i hjärnan som motivation, uppmärksamhet, känslor och mycket mer. Med den ultimata spellistan för dina roadtrips, korta som långa, gör du dig redo för dagen och dess utmaningar.

Trots att vi går mot ljusare tider kan mörkret på morgarna fortfarande kännas tunkt och det kanske känns som du aldrig riktigt vaknar. Det är därför extra viktigt att starta dagen på rätt sätt. Genom den bästa spellistan kommer du i rätt sinnesstämning, får energi och den uppmuntran du behöver för att få ut det bästa av dagen. Musiken kan göra så mycket mer än bara kickstarta din dag på bästa sätt. Musiken frigör lyckohormonet endorfin, som både höjer din fysiska förmåga och gör dig lycklig. Nästa gång du ska på roadtrip varför inte sätta igång den ultimata spellistan som gör dig extra lycklig?

Den perfekta inledningen på bilspellistan

Den perfekta spellistan inleds med en låt som förmedlar den perfekta energin. As it was av Harry Styles är en popsång som släpptes i april förra året och blev inledningen till hans album Harry’s house. Texten i låten må vara sorglig samtidigt som musiken är fylld med energi, men som artisten själv förklarar är att det är det som han finner fascinerande med musik. Sjung med till texten där man reflekterar över det som en gång var och hur det nu inte är detsamma. Den andra låten på listan är det ikoniska rock bandet Queen’s låt Bohemian Rhapsody. En ikonisk låt som släpptes 1975 som kom till att bli bandets mest kända låt. Det är en av de mest komplexa låtarna i populärmusikens historia. Låten har ingen refräng utan består av tre huvuddelar: en ballad del som avslutas med ett gitarrsolo, en opera del och hårdrockssektion.

Fleetwood Mac, en klassiker i bilen

Tredje låten på listan är Everywhere av Fleetwood Mac. Fleetwood Mac även känt som bandet som hade för mycket känslor. Låten Everywhere är inget undantag, sjung med i känslorna och sjung ut allt du känner. Det är bättre att sjunga ut än att hålla det inne. Den fjärde låten är ingen mindre än världsartisten som slagit rekord efter rekord. Shake it off av Taylor Swift är en låt som minst sagt gör dig lycklig, att bara släppa allt och känna acceptans. Släpp allt tillsammans med Taylor Swift och känn dig bekymmersfri i tre minuter. Femta låten är Miley Cyrus senaste låt Flowers. Låten handlar om att gå vidare från ett brustet hjärta och finna trygghet i sig själv, att du inte behöver någon annan för att vara lycklig. Vad vore den ultimata spellistan utan ABBA? Den sjätte låten är därför ingen mindre än ABBAs låt Angeleyes en låt som inte behöver någon vidare förklaring. Sjunde låten är I’m gonna be (500 miles) av The Proclaimers. En låt fyller dig med den energi du behöver.

De stora hitsen av de stora artiserna

Den åttonde låten är den låt som gjorde One Direction till ett av världens största band, What makes you beautiful. Som de själva sjunger lyser  du upp deras värld, det är därför dags att du sjunger med i texten. Nionde låten är Love on top av Beyoncé. Denna låten kommer att få dig att vilja dansa och försöka ta de magiska tonerna som bara Beyoncé kan. Sist men inte minst är låten Oh my god av kvinnan vars röst aldrig slutar chocka oss, stjärnan Adele. Sjung med till tornerna av den energirika låten.

Inför alla hjärtans dag har vi samlat 10 romantiska låtar att spela i bilen under alla hjärtans dag.