Framtidens bilar och bilaffärer

Framtidens bilar och bilaffärer
19/01/2022 lmg
Framtidens bilbransch carswipe
2 minuters läsning

Hur ser framtidens bilbransch ut?

När ett år tar slut och ett nytt börjar så brukar man ofta reflektera över vad som hänt och vad man tror kan hända. Vi vill inte vara sämre på Carswipe och vi kollar tillbaka på bilbranschen och kollar i vår spåkula för att försöka tyda den framtida bilbranschen.

Framtidens drivmedel

Åren 1769–1770 byggde fransmannen Joseph Cugnot (1725-1804) en ångdriven vagn på franska arméns beställning. Vagnens styrmekanism fungerade inte så bra och redan 1771 körde den in i en mur och förstördes i världens första bilolycka.

Men faktum kvarstår, den första bilen gick på vatten och var således fossilfri. En utveckling som är på väg tillbaka med stormsteg. Elbilen har kommit för att stanna. Alla tillverkare gör en satsning inom segmentet och det känns som att marknaden har tagit till sig elbilen på ett bra sätt. En ökning på 73% mellan 2019 till 2020 är en bra indikation på vår vilja att köra fossilfritt.

Drivmedlet E10

Den 1 Augusti 2021 övergick Sverige till att använda E10 bensin, läs vad är E10 och vilka är bilarna som klarar av drivmedlet?Se även vår lista på bilmodeller som klarar av drivmedlet E10.


Framtidens vägar

I och med elbilens framfart så komme ändringar i hur vi bygger vägar. Troligtvis kommer en stor del av vårt vägnät vara elektrisk. När det händer låter vi vara osagt. I närtid kommer utbyggnaden av laddplatser utökas markant och bli mer tillgängligt för gemene man. Begreppet “räckviddsångest” kommer definitivt vara en term tillhörande det förflutna.


Hur kommer bilhandeln att se ut?

Frågan är inte om utan när det är dags för bilhandeln att “flytta ut på nätet”. Konsumenter förväntar sig att kunna konsumera produkter online oavsett om det rör sig om matvaror eller sällanköpsvaror som bilar. Den rådande pandemin har bidragit till att utvecklingen har gått framåt på ett aldrig tidigare skådat sätt och antalet som är villiga att göra sin nästa bilaffär online ökar varje år. Så sett till detta, att göra bilaffärer online i framtiden kommer inte vara några konstigheter.

Läs vårt tidigare inlägg om: Framtidens bilindustri