Hur säljer man en bil? Så säljer du din bil privat

Hur säljer man en bil? Så säljer du din bil privat
10/03/2021 lmg
carswipe begagnade bilar
2 minuters läsning

Förberedelse är A och O när det gäller att sälja en bil.  För att underlätta, börja i rätt ände så kommer det kännas smidigare. Här kommer Carswipes tips för en tryggare försäljning.

1. Värdera din bil

Börja med att ta reda på vad din bil är värd. Kolla annonser på nätet och sök på begagnatpriser. Överskatta inte din egen bils värde. Om andra säljare begär 60 000 kr för motsvarande bil är det svårt att få 70 000 kr bara för att du själv tycker att den är välskött. Och tänk på att en bilköpare alltid vill pruta. Det ingår en kostnadsfri värdering av din bil via Carswipe som utförs av vår partner car.info

2. Tvätta, städa och putsa upp bilen

Gör en rekonditionering av bilen; dammsug, tvätta och polera om möjligt upp lacken. Kom ihåg att torka rent inne i motorrummet. Det är bra att laga eventuella stenskott på vindrutan. Carswipes partners Carmee och Bringwash hjälper dig med tvätten.

3. Leta reda på dokument till bilen

Försäljningen går lättare om du förberett dig och har protokoll och fakturor som visar att du har vårdat bilen enligt konstens alla regler. Servicebok, instruktionsbok, Reg bevis (gul del), eventuella kvitto och restvärde på lån kan vara bra att ha koll på. Vår partner Carjoy testar din bil och sköter fotograferingen hemma på uppfarten eller där du befinner dig.

4. Dags att annonsera

När du kommit fram till pris, snyggat till bilen och hittat alla dokument är det dags att annonsera.


Relaterade artiklar:

10 Tips för dig som ska sälja bil privat

Nästan var tredje svensk tycker det är jobbigt att sälja bilen privat

5 smarta tips när du ska sälja bilen privat