Kör du bil? Då heter du statistiskt sett Lars!

Kör du bil? Då heter du statistiskt sett Lars!
20/10/2022 ida
Lars är det vanligaste namnet på bilägare. Bild tagen bakifrån. Medelålders man sitter bakom ratten och tittar ut genom vindrutan när han kör..
1 minuter läsning

Ny statistik från Statistiska Centralbyrån, som sammanställts på uppdrag av Kvdbil, visar att det vanligaste namnet på bilägare av 14 av de mest populära bilmärkena är Lars.

Letar du efter en Lars? Då ska du söka bakom ratten på någon av våra 14 vanligaste bilmärken. Det är nämligen det mest förekommande namnet i bilägarregistret och dominerar totalt. Finner du inte en Lars kan du istället råka på en Mikael, som också är ett mycket vanligt namn på listorna.

20 bilmärken har undersökts och av dessa är Lars det vanligaste namnet för 14 av dem. Endast ett av märkena, Renault, har ett kvinnonamn: Eva. Efter Lars är Mikael mest populärt med 4 märken: Audi, BMW, Kia och Seat. Men, för bilar av märket Volkswagen är namnet Anders mest populärt.

Varför är namnet Lars populärast?

En trolig teori är att Lars är ett av de vanligaste mansnamnet i Sverige och att det är dubbelt så vanligt att män äger en bil än att kvinnor gör det. Som sagt är Renault är det enda märket som hade ett kvinnonamn i toppen. Det är också det märke som har fler kvinnonamn i topp 5 än mansnamn. Efter Eva följer namnen Anna och Maria på plats tre och fyra.

Hela listan över de populäraste namnen:

Audi: Mikael

BMW: Mikael

Citroen: Lars

Ford: Lars

Honda: Lars

Hyundai: Lars

Kia: Mikael

Mazda: Lars

Mercedes-Benz: Lars

Nissan: Lars

Opel: Lars

Peugeot: Lars

Renault: Eva

Saab: Lars

Seat: Mikael

Skoda: Lars

Subaru: Lars

Toyota: Lars

Volkswagen: Anders

Volvo: Lars

Källor: Kvdbil, Teknikens värld