Möt Ida Abrahamsson – Carswipes nya tillskott inom Marknadsföring

Möt Ida Abrahamsson – Carswipes nya tillskott inom Marknadsföring
12/04/2022 lmg
Ida Abrahamsson - Carswipe
4 minuters läsning

Carswipe senaste tillskott är Ida Abrahamsson som kommer att köra sin LIA-period hos oss. Hon pluggar digital content design på Medieinstitutet i Malmö och ska vara hos oss i 10 veckor.

Faktaruta

  • Namn: Ida Abrahamsson
  • Ålder: 24 år
  • Bakgrund: Pluggar digital content design och har sedan tidigare en kandidat i beteendevetenskap
  • Roll på Carswipe: Content Creator

Vilken bok läste du senast?

Tyvärr blev jag så trött av allt läsande under mina universitetsstudier så det har gjort att jag tyvärr läser mindre. Jag tror knappt jag har läst en bok sen min kandidat så den senaste boken jag läste är nog en sociologi-bok av Erwing Goffman. Dock lyssnar jag gärna på ljudböcker, senast lyssnade jag på “Störst av allt” med Malin Giolito.

Du har tre platser i bilen under din roadtrip. Död eller levande, vem tar du med dig?

Första platsen får min pojkvän, vi brukar åka på roadtrips tillsammans så det hade varit taskigt att inte ta med honom. Sen hade jag tagit med Luna Lovegood från Harry Potter. Hon är en härligt flummig person som har rolige idéer så jag tror det hade varit roligt att ta med henne på resan. Sedan hade jag haft med Michael Stevens från YouTube-kanalen Vsauce, han är väldigt allmänbildad och kan mycket intressanta saker som han kan berätta för oss andra och som vi kan diskutera.

Vad var ditt drömyrke när du var liten?

Jag ville bli ridlärare då jag alltid hållit på med hästar och verkligen älskar hästar. Så var det helt klart drömmen. Jag drömde också om att få hålla i ridläger eftersom att jag älskade att vara på ridläger och vara med hästar hela dagarna. När jag var riktigt liten ville jag också bli balettdansös, jag gick på dans och älskade att stå på scen och ha fina klänningar på mig.

Vem skulle spelat huvudrollen i en film om ditt liv?

Jennifer Lawrence, för att hon är en rolig person med självdistans. Hon är också en väldigt duktig skådespelare och kisar man riktigt mycket med ögonen och står på tillräckligt långt avstånd så har vi en viss likhet.

Vilken är din drömbil?

Jag är inte så superintresserad av bilar, idag kör jag en Renault Clio så i princip vilken bil som helst hade varit en uppgradering. Eftersom jag håller på med hästar så hade min drömbil behövt ha rätt egenskaper för det intresset, till exempel att kunna dra tungt och rymma mycket last, så en Range Rover hade varit en bra bil för mig.

Är du en morgonmänniska eller nattuggla?

Jag är 100% nattuggla. Jag funkar inte på morgonen, speciellt inte före frukost, då är jag en zombie. På kvällarna blir jag som mest kreativ, det är runt 22.00 som jag är i min prime och då gillar jag att skriva, teckna och göra annat kreativt. Mina bästa idéer brukar komma mellan 22:00 0ch 02:00 på natten.

Vad var ditt första jobb?

Efter studenten fick jag jobb som stallskötare och ungdomsledare på en ridskola i Löddeköpinge. Jag jobbade där på kvällstider och tog hand stallet, hjälpte barnen att göra hästarna i ordning inför lektionerna och fick även hålla i ridläger, som jag drömt om! Det var dock inte lika roligt som jag hade föreställt mig som barn, då tänkte jag inte på att det var mycket mer slit och ansvar än lek och stoj.

Med vilka tre ord hade dina kollegor beskrivit dig med?

Förhoppningsvis som en omtänksam person som är kreativ och även ambitiös. Jag har alltid haft en stor drivkraft i det jag tar mig an och gör inte saker halvdant, jag gör det verkligen fullt ut. Min omgivning är väldigt viktig för mig och det är verkligen viktigt att folk runtomkring mig mår bra och trivs i mitt sällskap.

Vad är det mest spännande med din roll på Carswipe?

Jag har precis börjat och känner att det är väldigt spännande att få vara på ett startupföretag där det känns väldigt flexibelt och man får vara med redan från ett tidigt skede. Att få kunna vara med och påverka min praktik och vad jag får göra är verkligen något jag gillar och jag ser fram emot att lära mig många nya saker.