Sälja bilen? Se Carswipes tips för hur du höjer värdet inför försäljningen

Sälja bilen? Se Carswipes tips för hur du höjer värdet inför försäljningen
11/10/2022 ivan
så höjer du värdet på din bil. Man från Carmee tvättar en bil med högtryck.
3 minuters läsning

Att sälja en begagnad bil har historiskt sett varit en negativ upplevelse och dom flesta av har en egen historia att dra när ämnet kommer på tal. Detta ligger till grund till utveckligen av Carswipe.

Att sälja eller köpa en begagnad bil är ofta en av dina absolut största affärer i livet. Det skall inte innebära hög risk, osäkerhet och tråkiga moment. En bilaffär via Carswipes plattform är kul, trygg och riskfri. Vi samlar alla tjänster du behöver för att genomföra affären och skapar ett säkert flöde. Häng med och låt oss guida dig igenom hur du ökar värdet, skapar trygghet och förenklar försäljningen av din bil via plattformen.

Bra och viktiga steg för att förenkla din bilaffär:

 • Tvätta och städa bilen

  En ren bil ger ett bättre intryck och bidrar till en snabbare försäljning. Gör detta med hjälp av Bringwash eller Carmee. Vår partner erbjuder dig att boka en miljövänlig tvätt där du befinner dig eller om du önskar i deras tvätthall. Tvätten utförs med minimal användning av vatten och miljövänligt medel.

 • Byt ruta eller laga ditt stenskott

  med vår partner Ryds bilglas. Även här handlar det om intrycket du ger en potentiell köpare. En spricka i rutan innebär att köparen kommer behöva byta den för att inte riskera att bli underkänd vid besiktning.

 • Se till att bilen är servad inför din försäljning

  Vi ser tydligt att en korrekt servad bil säljer snabbare och till ett högre pris. Om du inte servar bilen så ger du köpare en anledning att pruta. Boka en service där du befinner dig via vår partner Carjoy. Enklare kan det inte bli.

 • Boka test

  Vi erbjuder dig att boka ett test från våra oberoende partner Carjoy. Testet gör över 130 punkter fysiskt och mekaniskt och görs tillgängligt i annonsen. Detta för att du själv ska kunna luta dig tillbaka och inte riskera jobbig förhandling, avhopp från köpare eller riskera att blir skyldig till återtag. Köparen känner sig också trygg och kan köpa bilen på distans utan oro för felbeskrivningar.

 • Ta bilder

  Snygga bilder tagna på rätt sätt är väldigt viktigt för en bra och säljande annons. Fotografera minst 10 bilder på insidan och utsidan horisontellt för bäst biltagning. Om du inte vill ta bilderna själv kan du boka ett test med Carjoy så tar dom bilderna åt dig i samband med testet.

 • Byt däck om det är sommar eller vinterperiod

  Se till så att du inte har sommardäck på bilen du säljer i december, eller vinterdäck på bilen du säljer i maj. Detta skapar oro och extra arbete för köpare som måste byta däcken för att kunna köra iväg. Vår partner Carjoy kan hjälpa dig med däckbytet. Behöver du hotell för dina däck? Inga problem, det fixar vår partner Carmee.