Förmedling och inbyte – Hur gör du en bättre bilaffär med via Carswipe?

Förmedling och inbyte – Hur gör du en bättre bilaffär med via Carswipe?
13/09/2022 ivan
5 minuters läsning

Att sälja en bil är ett gissel, det är osäkert, det är jobbigt och det är stressande. Det är allt för ofta som vi får höra det negativa med en bilförsäljning. Gemene mans nästa största affär i livet ska vara en enkel, trygg och kul. Så hur gör du en bättre bilaffär?

Historiskt så har alternativen som funnits inte varit till säljarens fördel. Dyra förmedlingar med ofördelaktiga förhållande, ekonomiskt dåliga inbyten och osäkra privatförsäljningar. På Carswipe har vi dig och din bilförsäljning i fokus. Vi skapar nya möjligheter och ger dig verktygen som underlättar och tryggar dig hela vägen från annonsering till leverans. Vi vill kort och gott att du gör en bättre bilaffär. Vad kostar då Carswipe i jämförelse med att byta in bilen eller att använda sig av förmedling? Hur fungerar det och vad är skillnaden?

Byt in din bil

Att byta in sin bil är det enklaste alternativet. Du behöver egentligen inte göra mer än att be om ett inbytespris i samband med köpet av din nya bil. Detta förutsätter såklart att du köper en ny bil på samma plats. Fördelen är tydlig, det är enkelt. Nackdel? Affären utförs manuellt, den tar din tid och kräver planering.  Du går miste om en hel del pengar. En bilhandlare behöver marginaler för att betala för säljare, bilhall, el, ränta och alla andra kostnader som en traditionell bilhandlare har. Ofta förlorar du upp till 20% av bilens värde.

Förmedla din bil via bilhandlare

Att låta en bilhandlare förmedla din bil är ett alternativ som funnits länge. Det finns två sätt att ta del av denna tjänst. Du kan lämna in din bil till bilhandlaren som säljer den i bilhallen. Du kan också använda dig av någon av auktionshusen som erbjuder förmedling. Fördelarna är även här tydliga, även dessa tjänster är enkla ur aspekten att du låter någon annan göra arbetet. Nackdelarna vid förmedling är ofta fler. Tjänsten är dyr, du måste lämna ifrån dig din bil och försäljningstiden är osäker. Vid försäljning via auktion så säljs bilen ofta till bilhandlare som använder tjänsten för att fylla sin bilhall. Detta innebär att du får ett inbytespris på bilen du säljer trots att du betalar för förmedling.

Sälja bilen själv på traditionella bilsajter

Sist med inte minst kan du såklart ta på dig arbetet att sälja bilen själv. Fördelen är kort och gott att du själv kan bestämma priset och att du vid försäljningen inte går miste om pengarna som annars bilhandlaren eller förmedlaren hade tagit. Tyvärr så är detta också det mest riskfyllda och krävande sättet att sälja en bil idag. Du förväntas städa ur och tvätta bilen, fotografera och skapa en säljande annons. Hur är egentligen skicket på din bil? Hur är servicehistoriken och ville utrustning har jag? Vad är bilen värd och har jag kredit kvar på den? Frågorna som skall besvaras är extremt många. När du väl är klar med annonsen så ligger det på dig att ta emot samtal, förhandla, visa upp bilen samt att utföra leverans. Andra otrygga moment som tillkommer är betalning, ägarbyte och eventuella problem som kan uppstå rent mekaniskt.

Behåll makten och den stora kakan själv via Carswipe

Hur fungerar det att sälja bilen via Carswipes marknadsplattform? Vi på Carswipe tar bort mellanhanden och ger makten till dig som säljer. Vi har gjort din säljresa helt digital, transparent och trygg. Att skapa en annons har aldrig varit enklare. Allt du behöver kunna är registeringsnummer, mätarställning. Carswipe skapar automatiskt en säljande annons med all information om besiktning, utrustning och teknisk specifikation. Välj någon av våra säljande beskrivningar som finns tillgängliga och komplettera efter vilja och behov. Du får en värdering men väljer såklart priset själv. För att ytterligare göra din försäljning trygg och smärtfri så kan du enkelt boka till ett funktionstest. Vår partner Carjoy genomför då ett test på över 130 punkter fysiskt och mekaniskt. En testad bil säljer snabbare, till ett högre pris och skapar en trygghet för både dig och din köpare.

Vi har en öppen prismodell och inkluderar de kringtjänster som krävs för att du ska kunna utföra affären tryggt, säkert och enkelt utan att behöva träffa köparen.  BankID verifierar dig, köparen och affären. Hemleverans,  2 veckors helförsäkring, 6 mån garanti, säker betalning (pengarna hålls på ett tryggt klientmedelskonto fram till att både köpare och sälja har godkänt affären), kreditlösen och ägarbyte ingår. Carswipe är med dig hela vägen fram till att affären är genomförd. Du kan kostnadsfritt lägga upp din bil på annons och betalar endast för dom tjänster som ingår när affären är slutförd.

Välkommen att göra framtidens trygga bilaffär redan idag https://marknad.carswipe.se

Prova Carswipe