Vad ska man tänka på när man fotograferar sin bil? Läs våra 5 tips för bättre foto

Vad ska man tänka på när man fotograferar sin bil? Läs våra 5 tips för bättre foto
28/03/2022 ivan
foto bil carswipe
2 minuters läsning

Med våra 5 tips tar du bättre foto på din bil!

Det behöver inte vara så svårt att få till bra och säljande bilder av sin bil när man ska sälja bil. Här är våra 5 tips om hur du får bättre bilder på din annons.

1. Tvätta bilen

Att se till att bilen är ren och fräsch är en utav dom viktigaste punkterna inför en fotografering. Se till att vara noggrann med att plocka ur bilen och städa av den. Glöm inte fälgar och däck. Behöver du hjälp att tvätta bilen, kolla på vår partner Bringwash samt ha koll på om du får tvätta bilen på din uppfart.

2. Fota bilen på rätt plats

Undvik att ta bilder på bilen på samma plats som tvätten utförts. Vi vill inte ha en stor pöl under bilen. Undvik också gärna en trång parkeringsplats. Lägg gärna lite tid på att hitta en plats där du kan vara för dig själv och testa olika vinklar. Ett tips är att kolla på hur många bilmärken väljer platser där bilen kan sticka ut, det kan vara i speciell natur, något nytt hippt område i stad med annorlunda arkitektur och miljö.

3. Experimentera med vinklar och perspektiv

Prova att placera kameran närmare marken, då kommer bilen att se större och maffigare ut. Att klättra upp på något och plåta snett uppifrån kan också ge spännande bilder. Se till att få med bilder på hela bilen. Försökt sticka ut genom att ta bilder på bilen från olika perspektiv.

4. Video

Testa något nytt och skapa en säljande video. Med dagens telefoner kan du skapa en riktigt bra levande och rörlig video som visar upp bilen på ett nytt och spännande sätt. Tänk bara på att inte göra för långa videor för då tappar ofta den som tittar intresset.

5. Arbeta i motljus

Oftast när man fotograferar bilar mitt på dagen väljer man att ha solen från sidan eller bakom sig. Testa att gå runt bilen så att du har solen något framför dig istället. På så sätt kan du få riktigt schyssta bilder. Försök dock undvika att få solen rakt in i objektivet.


Fler smarta tips när du ska sälja bil:

Läs våra 5 smarta tips när du ska sälja bilen privat och missa inte vår sida för dig som ska Sälja bil.