Vilken är världens snabbaste elbil 2023? Vi har svaret

Vilken är världens snabbaste elbil 2023? Vi har svaret
21/03/2023 frida
1 minuter läsning

Världens snabbaste elbil 2023

Tidigare har vi rapporterat om ökningen av elbilar. Det är lockande för många att välja det mer miljövänliga valet när det kommer till att köpa bil. Elbilens teknik har under de senaste åren utvecklats enormt mycket, något som pågår än idag. Men vilken elbil är egentligen den snabbaste 2023? Vi har svaret.

Rimac Nevera – den snabbaste elbilen 2023

Under 2022 sista månader slog Rimac Nevera rekord som den snabbaste elbilen när den tog 412 km/h, under kategorin snabbaste elbil som serieproduceras. Rimac Nevera är supersportbilen som är helt eldriven. Det är bilen som kan ta dig från noll till 100 km/h, sprinten klarar den under två sekunder. Förutom att vara den snabbaste elbilen är den även den dyraste och landar på 20 miljoner kronor.

Rimac slår rekord

Rimac Nevera slog rekordet som den snabbaste elbilen som serieproduceras. Det var under ett hastighetsförsök vid Automotive Testing Pepnburg i Tyskland som Rimac Nevera slog rekordet. Innan rekordförsöket sattes den i toppfartsläge som skapade en aerodynamisk profil. Som i sin tur balanserar drag samt nedåtkraft för att därmed säkerställa stabilitet i höga hastigheter.

Vid testet fick bilen dessutom däck av modell Cup 2R från Michelin. Föraren som var med vid testet var Miroslav Zrncevic som även är testchef samt utvecklingsförare vid Rimac.

Vill du läsa mer om elbilar? Här är några av flera artiklar om elbilar, de mest sålda elbilarna 2023 och elbilsförsäljning går om bensin- och dieselbilar.

Källa: Alltomelbil.se