Volvo stoppar försäljning av bensin- och dieseldrivna bilar i Danmark

Volvo stoppar försäljning av bensin- och dieseldrivna bilar i Danmark
25/09/2022 ida
Volvo slutar sälja bensin- och dieselbilar i danmark
1 minuter läsning

Volvo Cars säljer enbart elektrifierade bilar i Danmark

För den som vill köpa en bensin- eller dieseldriven Volvo på nybilsmarknaden i Danmark kommer det bli allt svårare. Biltillverkaren Volvo cars har slutat sälja fordon som enbart går på bensin eller diesel på den danska marknaden.

Danmark är det andra landet i världen efter Norge där koncernen enbart säljer laddbara fordon. Den som vill ha en bensin- eller dieseldriven Volvo kommer behöva köpa dem som begagnade bilar. Volvo är ett mycket populärt märke i Skandinavien och nämns ofta som ett av de mest framstående när det kommer till säkerhet.

Åtgärden är en del av Volvo Cars globala företagsstrategi om att bli fullständiga elbilstillverkare år 2030, säger den danska visionen av Volvo Cars. Efter hand vill man fasa ut även laddhybriderna helt. Det följer helt den trend som tycks ses i världen där försäljningen av elbilar ökar markant. Var fjärde bil som säljs ny på den svenska marknaden är idag eldriven. 

Elbilar och laddhybrider är enligt Volvo extremt populära i Danmnark, vilket är en av anledningarna att de valt att genomföra reformen just där. Laddinfrastrukturen i landet växer snabbt och starkt och Danmark har ett nationellt fokus på hållbarhet och elektrifiering. Bland annat ger de skattefördelar till den som väljer att köpa sådana fordon, likt det svenska Bonus Malus systemet. 

Källa: Automobilevoche

Bild: Volvo